Huurcommissie2016-11-28T15:00:10+02:00

Huurcommissie

In Nederland bestaat de De Huurcommissie, een organisatie die zich inzet voor zowel de huurder als de verhuurder en die een belangrijke rol kan spelen bij het oplossen van geschillen.  Als de partijen er onderling niet uitkomen kunnen zij beiden bij de Huurcommissie een procedure starten en vragen om een uitspraak van de commissie.

Let wel op dat de Huurcommissie geen rol kan spelen bij geliberaliseerde huurcontracten, d.w.z. de zogenaamde “vrije sector woningen”, behalve binnen de eerste 6 maanden na ingang van het huurcontract.

Naast het oplossen van geschillen heeft de Huurcommissie ook een andere rol: namelijk het informeren van huurders en verhuurders. Op de website kunt u veel informatie vinden, gezien de nauwe samenwerking tussen de overheid, de belastingdienst en de Huurcommissie. Zo vind u er informatie over bijvoorbeeld huursubsidie en toeslagen zoals huurtoeslag. De website is algemeen en informeert haar bezoekers over wijzigingen in de wet met betrekking tot verhuur. Erg handig dus.