Woning verhuren2017-01-19T17:05:38+02:00

Woning verhuren

Wanneer men een woning gaat verhuren, moet men ongeveer de volgende stappen ondernemen. In het menu kan je erachter komen hoe je verschillende types woningen kan verhuren.

Stap 1: Je begint door erachter te komen of je uberhaupt jouw woning moet verhuren. Als je eigenaar bent van een huis of villa, kan je deze gewoon verhuren. Als je een appartement hebt, moet je soms toestemming vragen aan de bewonersvereniging. Als je een appartement huurt, moet je toestemming vragen aan je verhuurder om te kunnen onderhuren.

Stap 2: Herstel gebreken. Indien er grote gebreken zijn aan de woning, zou dit een reden kunnen zijn om de woning niet te verhuren. Het zou zelfs illegaal kunnen zijn om het alsnog te verhuren.

Stap 3: Zorg ervoor dat het netjes is, en dat het niet vol staat met zware en grote meubels. Een huurder zou het moeilijk kunnen vinden om het zich voor te stellen hoe het zou zijn om in de woning te wonen.

Stap 4: Vind de juiste prijs voor de woning. De huurprijs moet ervoor zorgen dat je geen geld verliest op de verhuur, maar dat je ook de woning verhuurt kan krijgen. De huurprijs moet natuurlijk de locatie, stand, etc. goed weergeven. Onthoud om hieromtrent de regels te volgen. Bedenk ook de hoogte van de borg en eventueel vooruitbetaalde huur.

Stap 5: Bekijk eerst of je een huurder kunt vinden in jouw netwerk, en zo niet, zet jouw woning verhuur advertentie op een woningportaal, zoals bijvoorbeeld Woningtarget.nl.

Stap 6: Zorg voor een bezichtigingsronde met meerdere geinteresseerden. Op die manier kan je een huurder kiezen die het beste past en die waarschijnlijk het minst problemen gaat veroorzaken. Tijdens de bezichtiging is het van belang dat je het unieke aspect van de woning benadrukt. Laat de geinteresseerden zelf in de woning rondkijken, zodat ze een eigen indruk kunnen creëren. Op die manier worden ongewenste verassingen voorkomen nadat de woning is verhuurd.

Stap 7: Het is van belang om een huurder te kiezen die de financien op orde heeft. Een manier om hier zeker van te zijn is door de borg en vooruitbetaalde huur niet te laag te maken. Op die manier zorg je er voor dat de huurder genoeg geld heeft, en heb je zekerheid voor jezelf gecreerd zodra de huur niet wordt overgemaakt.

Stap 8: Zodra je een huurder hebt gevonden, moet je een schriftelijk contract maken. Het is hierbij verstandig om professionele hulp in te schakelen van een juridische specialist, zodat het contract in orde is.